Brugs OCMW verwelkomt 29 jongeren voor YOUCA

geplaatst op vrijdag 20 oktober 2017

Gisteren vond in heel Vlaanderen en Brussel een nieuwe editie van YOUCA plaats. YOUCA staat voor Youth for Change and Action en laat schoolgaande jongeren voor één dag meedraaien op de werkvloer. Het OCMW van Brugge werkte mee en verwelkomde 29 jongeren.

Voorzitter Dirk De fauw: “We zijn trots dat we als openbare organisatie aan dit initiatief kunnen meewerken. 29 jongeren gaan hier met volle goesting aan de slag en het dagloon voor hun werk, wordt geschonken aan projecten in het zuiden. Daarmee investeren we samen in een duurzame en rechtvaardige samenleving.”

YOUCA steunt dit jaar vooral het werk van Trias in El Salvador. Het land kampt al decennia met drugsbendes en 25% van de jongeren heeft er geen toegang tot degelijk onderwijs. “Trias probeert het tij te keren door jongeren samen te brengen, hen vorming te geven en het ondernemersinitiatief te steunen. Zo krijgen de Salvadoraanse jongeren de kans om eigen keuzes te maken en te bouwen aan hun dromen en toekomst. De inzet van onze jongeren geeft hen alvast een extra duw in de rug’, gaat de voorzitter verder.

Het ‘gelegenheidspersoneel’ kon op 19 oktober op tal van OCMW-locaties aan de slag. “Zowel bij de personeelsdienst, het lokaal opvanginitiatief, bij onze verschillende verenigingen en bij de mensen van het Budgetpraatcafé mogen we voor één dag op een extra kracht rekenen. Het is een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. De jongeren doen een eerste en leerzame werkervaring op. Onze medewerkers krijgen voor één dag een helpende hand bij taken die op uitvoering wachten en de opbrengst van deze inzet komt terecht bij jongeren die er nood aan hebben”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: