OCMW zorgt voor extraatje op dag van de onthaalouder & kinderbegeleider

geplaatst op woensdag 25 oktober 2017

Vrijdag 12 oktober was het Dag van de Onthaalouder. OCMW-vereniging De Blauwe Lelie, dat kinderopvang in de Brugse regio verzorgt, maakte van de gelegenheid gebruik om haar onthaalouders en kinderbegeleiders in de bloemen te zetten.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “We vinden het goed dat de job van onthaalouder op een dag als deze in de kijker wordt gezet. De onthaalouders en kinderbegeleiders van Vereniging De Blauwe Lelie maken het verschil voor jonge Brugse gezinnen. We bieden een sterke dienstverlening aan in een goed uitgebouwd kader. We hebben ook oog en oor voor de noden en wensen van het personeel, de ouders en de kinderen die gebruik maken van ons opvangaanbod.”

Het “unieke” aan kinderopvang is dat ze in Vlaanderen vaak binnen een gezin wordt georganiseerd. Toch staat de positie van deze onthaalouders onder druk, bevestigt de voorzitter: “We trappen een open deur in als we zeggen dat er een tekort is aan mensen om deze taak op te nemen. In 2015 startten er in de Brugse regio 8 en stopten er 19. In 2016 was de balans 12 versus 26. Daardoor dreigt een unieke vorm van kinderopvang op termijn verloren te gaan.”

Het OCMW beschouwt het als een kerntaak om degelijke kinderopvang te blijven aanbieden, zowel voorschools als buitenschools, met onthaalouders én kinderbegeleiders. “Als we ‘zorgen voor kinderen’ moeten we er ook durven in investeren. Bij onthaalouders willen we dit doen bij de opstart en in een latere fase, zodat ze hun taak financieel kunnen blijven bolwerken. Ook in andere vormen van opvang moeten mensen, middelen en een degelijke pedagogische visie aanwezig zijn en blijven. Alleen zo realiseren we met vereniging De Blauwe Lelie degelijke opvang, waar kinderen én medewerkers gewaardeerd en gekoesterd worden.”

De medewerkers van kinderdagverblijf Het Uilennestje (Dudzele) en peutertuin Oogappel (Sint-Michiels) kregen gisteren een alvast een boeket aangereikt door voorzitter De fauw. “Als blijk van waardering, omdat jullie en jullie collega’s er elke dag opnieuw staan, voor de kinderen en hun ouders. Bedankt daarvoor!”, aldus de OCMW-voorzitter

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: