Bewoners WZC Ter Potterie nemen ‘jaarlijkse vakantie’

geplaatst op woensdag 25 oktober 2017

Het is intussen een traditie geworden: de bewoners van WZC Ter Potterie (OCMW Brugge) die jaarlijkse vakantie nemen. De vakantie vindt dit jaar opnieuw plaats in het Vijverhuis in Zillebeke.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Het engagement van een heleboel vrijwilligers en de steun van directie en personeel, maken dat 12 bewoners van WZC Ter Potterie in het Vijverhuis een onvergetelijke week beleven. De studenten van het zevende jaar thuis-en bejaardenzorg van OLVH Spes Nostra zetten hun beste beentje voor en staan mee in voor de verzorging, maaltijdbegeleiding en vrijetijdsbesteding van de bewoners. Het gebeurt aan de hand van een draaiboek dat op voorhand en volledig in detail wordt uitgewerkt.”

De uitstap van de bewoners van WZC Ter Potterie is dus een huzarenstukje. Maar het resultaat is hartverwarmend, zo bevestigt de voorzitter. “De betrokken leerlingen en leerkrachten investeren hier tijd en energie in, maar krijgen er immense dankbaarheid voor terug. Senioren kunnen een hele week genieten van spelmomenten, een heuse show, een dansmoment, uitstappen, een film: de lijst activiteiten is bijna eindeloos. Na de vakantieweek organiseren we nog een familieavond, waarop de bewoners samen met de studenten en hun familie herinneringen kunnen ophalen.”

 De weekuitstap naar Zillebeke focust niet alleen op levenskwaliteit voor de senioren, maar ook op een goeie band tussen de jongeren en de ‘vakantiegangers’. “Contacten over de generaties heen zijn bijzonder waardevol en als OCMW investeren we er bewust. De positieve beeldvorming van senioren over jongeren en vice versa: dat is wat écht telt. Zo krijgen ook de betrokken families een goed gevoel van de manier waarop wij de zorg voor senioren, dag na dag, vol engagement invullen”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: