ONDUIDELIJKHEID OVER VRIJWILLIGERSVERZEKERING

geplaatst op donderdag 26 oktober 2017

Meer dan 10 jaar geleden nam ons Provinciebestuur het initiatief om een GRATIS VRIJWILLIGERSVERZEKERING in het leven te roepen.  West-Vlaanderen was zoals vaak de voorloper.

Ik mocht op de samenkomsten met de VVP telkens uitleggen hoe het werkte en welk succes het wel kende.  De andere Vlaamse Provincies volgden het West-Vlaamse voorbeeld .  De Nationale Loterij vond het een dermate mooi voorbeeld van ondersteuning van het vrijwilligerswerk dat zij de nodige fondsen op tafel legden zodat de verzekeringspremie voor meerdere jaren kon betaald worden.  Ik denk dat het potje op vandaag nog niet leeg is .

Alles draait perfect maar…. Ook deze vrijwilligersverzekering wordt gerekend tot de persoonsgebonden materies en vanaf 1.1.2018 mag de provincie dit niet meer doen.

Mevrouw de gedeputeerde heeft een schrijven gericht naar al de erkende organisaties om te melden dat zij zich voortaan tot de Vlaamse overheid moeten melden . Mevrouw heeft in haar schrijven verwezen naar de website van de Vlaamse overheid, beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Ik ben eens naar die site gegaan en daar wordt inderdaad gemeld dat de Provincies dat niet meer mogen doen en dat Vlaanderen het over neemt maar hoe, dit staat er niet in :

Meer concrete informatie over de aanpak van de vrijwilligersverzekering volgt in de loop van november 2017. Hou dus zeker de website en de nieuwsbrieven van het Departement Cultuur, Jeugd en Media in de gaten.”

Ik meen dat dit echt niet kan… de organisaties worden in het ongewisse gelaten, velen hebben mij gecontacteerd en hebben nu al een private verzekering afgesloten omdat die verre Vlaamse administratie geen duidelijkheid brengt.

Vraag : Kan vanuit de deputatie aan de Minister gevraagd worden om absolute duidelijkheid te brengen zodat die organisaties die werken met vrijwilligers niet in het ongewisse blijven en niet gedwongen worden om hun beperkte middelen aan een verzekeringspremie te besteden.

Dirk De fauw
Provincieraadslidplaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: