11 artikels

Stadsmagazine vernieuwd vanaf februari 2021

geplaatst op maandag 08 februari 2021

Deze week valt het eerste Stadsmagazine van 2021 in de Brugse brievenbussen. Het nieuwe jaar werd aangegrepen om de vormgeving van het stedelijk infoblad op te frissen. Er werden ook een paar rubrieken toegevoegd en het magazine gaat meer crossmediaal.

Burgemeester Dirk De fauw: “Bij het herwerken van het blad werd eerst en vooral rekening gehouden met de leesbaarheid. De letters zijn niet alleen een punt groter dan vroeger, ze werden ook dikker gemaakt. Zo ontstaat een groter contrast en dat zorgt ervoor dat het geheel vlotter leest. Daarnaast kwamen er twee rubrieken bij.
Enerzijds is dit ‘Het Huis weet raad’, waar de lezers een antwoord krijgen op de meest gestelde vragen aan het Huis van de Bruggeling. De tweede nieuwigheid is een fotopagina die over de hele bladspiegel een specifiek stukje Brugge prachtig in beeld brengt. Daar hoort ook een kleine duiding bij.”

“Ten slotte worden bepaalde bijdragen ook uitgelicht of verder uitgewerkt via de stedelijke sociale media. De fotopagina krijgt bijvoorbeeld een vervolg op Instagram en op Facebook worden bepaalde bijdragen extra in de verf gezet”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Ondanks enkele aanpassingen verliest de redactie van het Stadsmagazine zijn kerntaak evenwel niet uit het oog: de Bruggeling zo goed mogelijk informeren met nieuws vanuit de Stad.

Link: https://www.brugge.be/opgefrist-stadsmagazine-valt-deze-week-in-de-brievenbus
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

'BRUSK', een nieuwe tentoonstellingshal voor Brugge

geplaatst op dinsdag 26 januari 2021

Met de bouw van een nieuwe tentoonstellingshal en de aanleg van een nieuwe, hoogwaardige kunstsite in het hart van de historische binnenstad investeert de Stad in een innovatief, hedendaags kunstbeleid.

Zowel in de beleidsdoelstellingen van Stad Brugge als in deze van Musea Brugge stond de realisatie van een nieuwe museum- en kunstsite als topprioriteit genoteerd.

De beoordelingscommissie koos voor het ontwerp van en de samenwerking tussen ontwikkelaar CIT Red en het ontwerpteam onder leiding van Robbrecht en Daem architecten en Olivier Salens architecten. Nu de opdracht is gegund, wordt snel werk gemaakt van de omgevingsvergunningsaanvraag, uiteraard in nauw overleg met alle betrokkenen en de omwonenden.

Burgemeester Dirk De fauw: “We hechten veel belang aan de betrokkenheid van de omwonenden en voorzien diverse overlegmomenten. Het eerste vindt al plaats op 3 februari. De gefaseerde werkzaamheden starten in principe in de loop van 2022. De bouw van de nieuwe tentoonstellingshal gaat van start begin 2023.”

Link: https://www.brugge.be/-brusk-een-nieuwe-tentoonstellingshal-voor-brugge
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Boudewijnpark wordt hoofdvaccinatiecentrum voor Brugge

geplaatst op donderdag 14 januari 2021

Het Boudewijnpark in Sint-Michiels wordt het hoofdvaccinatiecentrum voor Brugge. Dit besliste burgemeester Dirk De fauw vandaag na een plaatsbezoek met Dr. Jan Wynsberghe (medisch coördinator test- en triagecentra Brugge), korpschef Dirk Van Nuffel, noodplanningsambtenaar Tom Dewaele en de betrokken diensten.

“Op deze site kunnen 10 tot 12 lijnen geïnstalleerd worden. Als je weet dat de Vlaamse overheid aangeeft dat er tot 25 mensen per uur en per lijn kunnen gevaccineerd worden, dan hebben we de capaciteit om 5.000 mensen per dag te vaccineren afhankelijk van de beschikbare vaccins”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De site is meer dan geschikt, want is gelegen op een toegankelijke en gekende locatie, met voldoende parking, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.”            

 

De ingang is in de Sint-Michielslaan zodat er geen interactie of wachttijden ontstaan wanneer het Boudewijnpark terug open mag gaan van de federale overheid. De Politie zal er voor een goede signalisatie en begeleiding van de verkeersstromen zorgen.

 

De site Daverlo blijft het testcentrum voor personen die op verwijzing van hun arts een test moeten afnemen en zal als back-up vaccinatiecentrum worden ingezet voor de site Boudewijnpark.

 

Voor personen die zich niet kunnen verplaatsen, wordt de mobiele commandowagen van de Politie ingezet om ter plekke de vaccinatie te geven, in het bijzonder ook voor de inwoners van Noord-Brugge (Zeebrugge, Zwankendamme, Dudzele en Lissewege).

 

“Dit alles wordt nu verder uitgewerkt, conform de Vlaamse en federale richtlijnen, zodat we tijdig klaar zijn om te vaccineren. De bevolking zal ruim op voorhand geïnformeerd worden over hoe alles praktisch in zijn werk zal gaan. We danken alvast het Boudewijn Seapark voor de constructieve samenwerking”, aldus burgemeester Dirk De fauw.       

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
11 artikels

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: